Uddannelse & lærlinge

Uddannelse til bådebygger eller sejlmager

Danmark er omgivet af vand. Vi har en lang tradition for at bruge havet omkring os, både i vores erhverv og i vores fritid.

Vi har mange skibe og både, der er lavet i så forskellige materialer som træ, stål, aluminium, glasfiber og komposit.

Som bådebygger lærer du at bygge, vedligeholde, aptere (indrette) og reparere i både træ, metal og glasfiber. Du lærer en masse om materialerne og teknikker til fremstilling og overfladebehandling af alle skibs- og bådtyper. Du lærer også at bygge en båd efter tegning og selv lave tegninger og beregninger til fremstillingen.

Når du skal bygge et fartøj, skal du male, lakere, montere beslag, installere motor og anden teknisk udstyr. Du arbejder med indretning af saloner, køjerum osv.

Kort sagt uddannelsen som bådebygger gør dig til en meget alsidig håndværker med mulighed for at specialisere dig i materialer, bådtyper m.v.

Der er desuden rigtigt god job muligheder, både i Danmark, men også i resten af verden.

På sejlmageruddannelsen lærer du at designe, vælge materialer, skære til og sy eller svejse sejl og kalecher. Du lærer at bruge computerprogrammer både til design og til fremstilling, og du lærer at udføre tov- og wirearbejder. Det er en fordel, hvis du kan lide at sejle, da du som regel tester sejlet ombord.

Begge uddannelser har en samlet varighed på 4 år og 5 måneder. Grundforløbet til begge uddannelser kan tages på Unord i Hillerød.

Foreningen har siden 1958 været en del af det faglige udvalg for de Maritime Håndværksfag. Foreningen repræsenterer arbejdsgiversiden i Udviklingsgruppe 7 under Industriens Uddannelser. Foreningen har ligeledes repræsentanter i det lokale uddannelsesudvalg på Esnord.

Som medlem af foreningen betales svendeprøvegebyret til bådebygger og skibstømrer lærlinge af foreningen.

Læs mere om de vigtigste uddannelser for foreningens medlemmer
Bådebygger
• Bådmekaniker
• Sejlmager
• Skibsmontør

 

 

Nyheder

Ny kvartalsrapport fra ICOMIA

Seneste nyhedsbrev – september

Seneste nyhedsbrev – august

Netværksmøde – 12. september
Den 12. september er der netværksmøde. Mødet holdes hos Pro-Safe. Læs mere her.

Ny sekretariatsleder
Fra den 1. juli er Sune K. Jensen ny sekretariatsleder i foreningen.

Seneste nyhedsbrev juni 2019

Brancheforening for den maritime branche

Skibs- og Bådebyggeriernes Arbejdsgi­verforening er en brancheforening for virksomheder, der er beskæftiget inden for den maritime branche. Foreningens formål er at varetage medlemmernes og branchens faglige interesser, styrke virksomhedernes konkurrenceevne og omdømme samt virke for gode relationer mellem virksomhedernes ledelse og deres medarbejdere.

Foreningens medlemmer er seriøse aktører i lystbådsbranchen og i den erhvervsrettede maritime branche, som vi kan anbefale som samarbejdspartner eller leverandører.

Kontakt os for et uforpligtende møde eller læs mere her.