Copenhagen Boat Show 2022

Copenhagen Boat Show blev i år afholdt 25. – 28. august. Med 31 ud af 92 udstillere var Skib & Båd’s medlemmer flot repræsenteret.

Arrangementet bød på flere nyskabelser. En af dem var, at udstillingen var udvidet med en dag, torsdag, hvor der ovenikøbet var åbent til kl. 20. Tanken var at dette skulle give særlig gode muligheder for at arrangere møder blandt ”de professionelle” inden ”de almindelige danskere” kom i weekenden. En god ide, men det kræver nok lige et par års indkøring inden branchen rigtig får udbytte af dette. Et andet nytiltag var at kræve entre for adgang til udstillingen. Dette har helt givet reduceret antallet af besøgende, men det er svært at vurdere, da lørdagens udstilling druknede i regn, hvilket naturlig begrænsede lysten til at besøg en udendørs udstilling – entre eller ej. Men man kan håbe, at entreen fører til at det  primært er de seriøse besøgende der kommer. Også dette kræver nok et par års indkøring.

Traditionen tro blev Skib & Båd/Tempo Bådsalg-prisen uddelt i forbindelse med udstillingen. Skib & Båd’s formand Jens Quorning overrakte sammen med Henrik Jørgensen fra Tempo Bådsalg prisen på de 25.000 kr. til  Flemming Schmidt, formand for fonden bag Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg. Prisen blev givet som anerkendelse for det store arbejde museet gør for at sikre den del af den maritime kulturarv, der ligger i lystsejlads.